вторник, 19 апреля 2011 г.

Пестицидні фрукти і овочі





Отже, небезпечна десятка виглядає наступним чином:
1. Селера


Небезпека селери обумовлена відсутністю товстої захисної шкірки, а також її формою, через що селеру важко мити. Одна стеблинка в середньому містить до 13 різних пестицидів, в загальній складності в цьому рослині їх виявлено 67.



2. Персики
Ніжна м’якоть і шкірка персиків, як губка, вбирає хімікати, якими їх рясно зрошують. Всього при вирощуванні цих фруктів використовується більше 60 різних пестицидів, при цьому фрукти часто піддаються повторній обробці.


3. Полуниця
Екологи радять купувати ці ягоди у бабусь — продукція з великих сільськогосподарських полів багата не тільки вітаміном С, але і пестицидами — їх налічується 53.


4. Яблука
Хімікати легко і щільно осідають на шкірці яблук. При цьому фрукти потребують постійної обробки. Щоб відлякати цвіль, шкідників і різні хвороби, садівникам доводиться поливати їх приблизно 47 видами пестицидів.



5. Чорниця
Тонка шкірка чорниці пропускає майже все, чим її обробляють, а це — близько 13 різних пестицидів в одній ягоді.


6. Болгарський перець

Незважаючи на щільну текстуру цього овочу, шкірка у нього все одно тонка і ніжна. У перці виявлено 63 види пестицидів, при цьому велика їх частина знаходиться всередині овоча.



7. Капуста, шпинат

Капуста містить 57 видів різноманітних пестицидів. Шпинат, який у свій час в Америці пропагували як головне джерело молодості і здоров'я, — 45.



8. Виноград

Виноград може містити кілька десятків різних хімікатів. Головна небезпека ягід полягає в тому, що хімікати можуть передаватися в будь-яку продукцію, вироблену з них, в тому числі, і на вино.



9. Картопля

Вважається, що найцінніші речовини картоплі містяться в його шкірці. Однак екологи не рекомендують вживати картоплю «в мундирі» — В середньому одна бульба піддається обробці 36 видами хімікатів, і якщо якісь з них осідають на шкірці, то інші — накопичуються всередині неї.



10. Вишня

Незважаючи на те, що лікарі всіляко нахвалюють вишню за її антиоксидантні властивостей, екологи попереджають:шкірочка ягід занадто тонка, тому до корисних речовин в вишні домішується безліч шкідливих пестицидів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий