вторник, 19 апреля 2011 г.

Фрукти і овочі покращують пам'ять




Високий вміст фруктів і овочів в раціоні живлення дозволить поліпшити пізнавальні функції мозку. До такого висновку прийшла міжнародна група дослідників, в яку входили неврологи Heinrich-Heine University і лікарні Святої Єлизавети в Кельне (Німеччина), Університету Перуджі (Італія) і Temple University (США). Учені розглянули взаємозв‘язок між споживанням фруктів і овочів, антіоксидантним статусом в плазмі крові і розумовою діяльністю серед 193 здорових добровольців від 45 до 102 років.

В результаті фахівці констатували, що люди, які щодня отримували близько 400 грамів фруктів і овочів, мали вищий рівень корисних антиоксидантів в організмі і низькі показники пошкодження ліпідів вільними радикалами. При цьому когнітивні навики любителів вітамінної продукції були значно вищі, ніж серед тих, хто отримував менше 100 грамів фруктів і овочів в день.

Лікарі заохочують щоденне вживання овочів і фруктів, щоб не тільки поліпшити роботу мозку, але і запобігти можливим проблемам з пам’яттю і недоумству в літньому віці. Фрукти і овочі завдяки своєму сильному антиоксидантому складу захищають від дисфункції мозок незалежно від віку, але медики радять збагатити раціон живлення такими продуктами якомога раніше щоб уникнути серйозних порушень роботи мозку, які розвиваються у багатьох людей до старості.

 Источник http://vkurse.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий